Gradski vijećnici na današnjoj 44. sjednici GV Bihaća većinom glasova usvojili su Nacrt Budžeta Grada Bihaća za 2020. godinu kao i Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta Grada za 2020. godinu. Usvojenim Nacrtom, gradski budžet za 2020. godinu procijenjen je u ukupnom iznosu 33.151.065,00 KM.

Govoreći o prihodima i rashodima u Nacrtu Budžeta za slijedeću godinu, Jasmina Ćoralić, šef Službe za financije, istakla je posebno stavku „neutrošena sredstva računa za kapitalne investicije“ u iznosu od 4,3 miliona KM. Radi se o sredstvima koja se nalaze na posebnom računu koji je namjenjen na ulaganje u kapitalne investicije, a iste je Služba za finansije izdvojila iz redovnih budžetskih prihoda tekuće 2019.godine za namjenu rekonstrukcije sportske dvorane Luke, rekonstrukciju gradskog bazena, uređenje pomoćnog terena za nogomet i dio kapitalnih investicija JU Zavod za prostorno uređenje a koje će se prenijeti iz 2019. u 2020. godinu.

Prije sjednice je svima vijećnicima podijeljen Izvod namjenskog podračuna–račun kapitalnih investicija – i karton deponovani potpisa istoga – na kojem možete vidjeti da se sredstva nalaze na podračunu grada u sistemu JRT.

“Ukoliko pogledate priložene tabele Nacrta Budžeta odnosno planirane prihode i rashode po budžetskim korisnicima kao i korisnicima budžeta možete vidjeti da je Nacrt Budžeta planiran manje od usvojenog posljednjeg rebalansa 2019. godine za 0,03% što i nije toliko značajno, ali moram naglasiti da su u Nacrt Budžeta uvrštena i 2 nova budžetska korisnika (JU Kulturni centar i JU Za sport, odmor i rekreaciju) za koja su planirana i njihovi vlastiti prihodi koji u 2019. godini nisu bili sastavni dio Budžeta iz čega možemo zaključiti da je Nacrt Budžeta Grada Bihaća za 2020. godinu u odnosu na posljednji rebalans 2019. godine manji za nešto više od pola miliona KM što govori o realnom planiranju i u 2020.godini“ – kazala je Ćoralić.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.