Vanredna sjednica Gradskog vijeća Bihać na kojoj se jučer trebalo raspravljati o novoj lokaciji za prihvatni centar pretvorila se u politički cirkus. Prvo je na dnevni red vjerovali ili ne, uvrštena “inicijativa” o pokretanju postupka koji bi za cilj imao “spuštanje” Lječilišta Gata sa kantonalnog, na gradski nivo. Ukratko, da se o Gati ne pitaju na nivou Kantona, već Bihaća.

Zatim je dodana smjena predsjedavajućeg, dopredsjedavajućeg i Komisije za izbor i imenovanja, na zahtjev SDA. Migranti su došli na red oko 16 sati, a sjednica je trebala početi u 13.

Ukratko, uvod u koaliciju i novu većinu SDA-POMAK!

Još jedan nonsens, predlaže se lokacija LIPA za novi prihvatni centar, a gradonačelnik Fazlić u svom obraćanju potvrdi kako Evropa nije oduševljena ni ovom lokacijom i da će teško neko dati novac u svrhe uređenja ove lokacije. Kako je sam priznao, to se radi da se “skine” odgovornost sa Bihaća, jer eto svi govore kako mi ne dajemo lokaciju, pa je sad dajemo.

Izvor: uskinfo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.