Utvrditi eventualnu odgovornost tužilaca u ‘slučaju Dragičević’

vijesti.ba

Vlada Republike Srpske (RS) nije zadovoljna dinamikom vođenja istrage u predmetu ‘David Dragičević’ s obzirom na to da je naredba o provođenju istrage donesena u junu 2018. godine od kada nije vidljiv nikakav značajan pomak, čime je nanesena ozbiljna društvena šteta kako institucijama RS, tako i građanima, saopćeno je nakon današnje sjednice.
Entitetska vlada zahtijeva od glavnog republičkog javnog tužioca da, u skladu sa svojim ovlaštenjima, preduzme sve mjere radi hitnog rješavanja navedenog predmeta pred Okružnim javnim tužilaštvom u Banjoj Luci i izvijesti je o preduzetim mjerama.

Također, od glavnog republičkog javnog tužioca se traži da analizira rad i postupanje nosilaca pravosudnih funkcija u navedenom predmetu te da u skladu s utvrđenim činjenicama preduzme sve mjere u skladu sa zakonom.

– Vlada RS-a zahtijeva od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine da, nakon utvrđenih činjenica i preduzetih mjera glavnog republičkog javnog tužioca, utvrdi postojanje eventualne odgovornosti rukovodstva Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci i postupajućih nosilaca pravosudnih funkcija u predmetu ‘David Dragičević’ – navodi se u saopćenju iz Biroa za odnose s javnošću entitetske vlade, koja je danas na sjednici u Banjoj Luci razmatrala informaciju u predmetu ‘David Dragičević’.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...