Povodom 12. juna – Dana policije USK u Bihaću je danas organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Cilj ove humane akcije je davanje doprinosa u opskrbljivanju zaliha kantonalne bolnice, a pripadnici Ministarstva su na ovaj način ponovo iskazali humanost, te ukazali na činjenicu da je pomoć u spašavanju ljudskih života njihovo glavno i najvažnije opredjeljenje.

Današnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi organiziralo je MUP USK u saradnji s Crvenim križem grada Bihaća. Pored ove akcije, Dan policije USK obilježit će se obilaskom mezarja i spomen obilježja, te organiziranjem sportskih takmičenja.

Završnica manifestacije bit će svečana akademija koja će se 12. juna ove godine održati u Domu Kulture u Ključu.

Sanski Most: Policija darovala krv

U sklopu obilježavanja Dana policije, pripadnici Treće policijske uprave danas su organizirali akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Ovakve akcije održane su i u drugim općinama Unsko sanskog kantona čime su pripadnici policije pokazali svoju humanost. Na odjelu za transfuziologiju opće bolnice u Sanskom Mostu danas je veliki broj policajaca iz Sanskog Mosta i Ključa darovao najdragocjeniju tečnost. Zahvaljujući tome , omogućit će se pružanje pomoći za veliki broj unesrećenih građana.

Prema riječima sekretara Crvenog križa općine Sanski Most, Hamze Alagića, pripadnici policije redovno sudjeluju u ovakvim i sličnim akcijama humanitarnog predznaka. Komandir Policijske stanice Sanski Most, Mehmed Halkić, istakao je kako su pripadnici policije uvijek spremni da doprinose radu u lokalnoj zajednici. Jedan od policajaca koji je među rekorderima po broju sudjelovanja u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi je Samir Huzejrović, koji je danas po 77. put darovao dragocjenu tečnost.

Iz Crvenog križa Općine Sanski Most pozivaju i druge humaniste, ali i građane koji do sada nisu darovali krv, da se uključe u naredne akcije koja će ova humanitarna organizacija organizirati prema godišnjem planu rada, kako bi na ovakav način pomognu u spašavanju tuđih života.