Užas na Floridi: Beba preminula, majka je ostavila u automobilu osam sati

avaz.ba

17-mjesečni dječak umro je na Floridi nakon što ga je majka ostavila u vrućem automobilu duže od osam sati, javlja ABC News.

Policija je izjavila da je 17-mjesečni dječak pronađen u petak, u automobilu na parkingu u gradu Pembroke Pines na Floridi. Službenici su izjavili da je bio u autu osam sati. Dodali su da je majka tog dana stigla na posao i ostavila dijete u automobilu cijelo vrijeme dok je radila.

Svjedokinja, koja je oko 17 sati bila u prolazu i vidjela dijete u automobilu, ispričala je za ABC News – Bila sam iznenađena, nisam znala da je mrtav, izgledalo je kao da spava – rekla je svjedokinja.

Nedugo nakon toga uslijedio je poziv majke policiji.

– Spasilačke i vatrogasne ekipe ubrzo su stigle, ali pokušaji oživljavanja nisu uspjeli i dječak je proglašen mrtvim –  izjavili su službenici.

Temperatura je tog dana dosegla 34 stepen Celzijusa. – Ostavljati dijete u autu je uvijek rizično, ali posebno je smrtonosno ljeti, kada temperature u nekoliko minuta mogu doseći više od 38 stepeni –  objavila je policija Pembroke Pinesa u izjavi. “Uvijek dvaput provjerite jesu li vaši voljeni ili kućni ljubimci u automobilu nakon što parkirate”.

Policija nije objavila imena majke i sina ni više detalja o slučaju. Organizacija KidsAndCars.org objavila je da je dječak već 24. dijete koje je umrlo u vrućem automobilu u SAD-u ove godine i drugo dijete koje je umrlo na taj način na Floridi.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...