Gordana Šaulić već nekoliko mjeseci izdaje luksuznu vilu na Dedinju konzulu ambasade jedne bogate arapske države. Udovica Šabana Šaulića za mjesečnu rentu porodičnog doma uzima pet hiljada eura, saznaje “Kurir”. 

Ubrzo nakon pogibije kralja narodne muzike, Goca je shvatila da ne može da živi sama u vili. Kako su njeni prijatelji tada rekli, Gordanu sve podsjeća na supruga, svaki kutak kuće joj natjera suze na oči, a i vila je prevelika za nju samu, pa je riješila da je izda, te je, u dogovoru sa djecom, našla odgovarajućeg zakupca.

– Vrijednost kuće na Dedinju je oko milion eura. Prepisana je na Gocinu i Šabanovu djecu – Sanelu, Ildu i Mihajla, s tim što supruga ima pravo na doživotni boravak u njoj. U dogovoru sa nasljednicima, koji su joj i sami savjetovali da nađe neki stan, odlučila je da je izda – kaže izvor “Kurira”.

Dodaje da je za vilu bilo lako naći zainteresovane.

– Kuća je velika i na dobroj lokaciji, u blizini Belog dvora, ograđena je, ima privatnost. Stvarno je raj za ljubitelje luksuznih nekretnina. Zato Šabanovoj udovici nije bilo potrebno mnogo vremena da nađe zainteresirane. Čak nekoliko njih, što biznismena, što diplomata, ponudilo se da zakupi vilu, ali je Goca najbolju ponudu dobila od ambasade arapske zemlje. Upoznala je i njihovog konzula, njegovu porodicu, i shvatila da bi oni bili najbolji stanari njenog porodičnog doma i da bi o kući vodili računa kao i ona. Konzul, tačnije ambasada, mjesečno Gordani plaća 5.000 eura, što je za ovu arapsku zemlju prava sitnica – kaže izvor “Kurira” i dodaje da se Gordana još nije pomirila sa gubitkom Šabana i nije joj lako da boravi u vili bez njega.

Ona je neposredno prije nego što je predala ključeve vile našla stan, u kome sada živi.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Uzima pozamašnu svotu novca za nju / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.