Večeras od 20:30 Rijeka će u Gentu pokušati napraviti podlogu kako bi uzvrat na svojoj Rujevici sljedećeg tjedna dočekala optimistično. Ulog je prolazak u skupinu Europske lige što je veliki riječki cilj ove sezone. 

Igor Bišćan u Belgiju je došao bez Tomečaka, Mamića, Pavičića i Lorenca Šimića. Gorgon i Puljić napokon su na raspolaganju, naravno. upitno s kolikom pravom minutažom u nogama. Ali Gorgon bi vrlo lako mogao i dobiti određenu minutažu.

Belgijski su novinari toliko samouvjereni da vrlo mali broj njih uopće planira doći u Rijeku za tjedan dana! Trener Jess Thorup mogao bi biti bivši ako ne prođe Rijeku.

– Favoriti su, to je normalno. Oni imaju kudikamo više jakih utakmica u kudikamo jačoj ligi. Ali optimist sam. Jer moji dečki pokazuju da su posve svjesni na koji način možemo protiv jačih od nas što su dosad već sami sebi i potvrdili (finale Kupa s Dinamom, nap.a). Želimo zabiti gol, uzvrat učiniti neizvjesnim. A morat ćemo biti bolji nego protiv Aberdeena jer i Gent je zahtjevniji, bolji protivnik nego Škoti – rekao je Bišćan, dok je njegov topnik dodao:

– Neću puno komentirati Belgijance, šef i njegov stožer izanalizirali su ih do najsitnijeg detalja. Jaki su, to je svima jasno, ali mi sigurno imamo šanse za prolaz. Jedva čekam istrčati protiv Genta. Škotima sam zabio dva, nema razloga ne vjerovati da koja lopta neće završiti i u belgijskoj mreži – najavio je najbolji Rijekin strijelac Antonio Mirko Čolak ususret utakmici na Ghelamco areni, “bombonu” od 20 tisuća mjesta.

Izvor: Zdravko Barišić, Danijel Vukušić, Fabijan Hrnčić / 24sata.hr