HRVATSKA vodi 3:0 protiv Mađarske u kvalifikacijskoj utakmici za Euro koja se igra od 20.45. To je prva službena utakmica reprezentacije u Splitu nakon četiri i pol godine.

21:30 I dok je 1500 Mađara jedno vrijeme uspijevalo nadglasati 30 tisuća više hrvatskih, ipak ne mogu protiv 11 Hrvata na terenu. Petkovićev gol za vodstvo domaćina 3:0, izgasio je i one najoptimističnije među gostima na tribinama.

21:25 I dalje dominiraju mađarski navijači. Njihova pjesma odjekuje Poljudom, dok se navijači Hrvatske oglase samo kada Hrvatska krene u opasniji napad. 

21:20 Iako Hrvatska vodi 2:0 u ranoj fazi igre, Poljudom je sada zavladao muk. Čuje se samo puhački orkestar koji svira melodiju spomenute “Mi smo garda Hrvatska”. U isto vrijeme dižu se mađarski navijači koji skandiraju “Borite se, borite” i njihov poznati poklič “Ria, Ria, Hungaria”. 

21:10 Petković je krasnim golom petom za 2:0 bacio navijače Hrvatske u novi trans:

21:05 Evo i evergreena iz dana ponosa i slave borbe za hrvatsku neovisnost: “Mi smo garda Hrvatska, srca su nam junačka” nova je pjesma koju zdušno pjevaju navijači Hrvatske. 

20:57 “Ne dam te nikom majko, Hercegovino” ori se s tribina Poljuda. Navijači Hrvatske iz susjedstva došli su na svoje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:50 Gol Luke Modrića za vodstvo Hrvatske 1:0 već u 5. minuti utakmice Poljud je popratio deliričnom proslavom, a odmah zatim i skandiranjem “Luka, Luka”

20:40 Navijači Hrvatske oduševili su prilikom intoniranja himni. Prvo su mađarsku odslušali bez ijednog zvižduka, a zatim je njih 30 tisuća Lijepu našu otpjevalo kao jedan. 

20:30 Stadion je ekspresno rasprodan. U svečanoj loži najviši uzvanik je Andrej Plenković, a predsjednica Kolinda se smjestila među pukom, na zapadnoj tribini.

20:10 Igrači Hrvatske na travnjak su istrčali uz pjesmu “Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta”, nakon čega je s razglasa krenula “Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj”. Gledatelji su na to upalili bljeskalice na mobitelima za sjajan prizor na tribinama Poljuda:

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr