RIJEKA od 20:30 u Belgiji protiv Genta igra prvu utakmicu play-offa Europa lige.

Momčad Igora Bišćana je u 3. pretkolu izbacila škotski Aberdeen i protiv Belgijaca ima odlične izglede za ulazak u grupnu fazu. Gent se u EL-u našao slučajno, nakon što je Mechelen izbačen iz natjecanja zbog skandala s namještanjem utakmica. Gent je prošle sezone bio peti u belgijskom prvenstvu, a finale kupa izgubio je upravo protiv Mechelena.

Sva zbivanja u gradu i prijenos utakmice sa stadiona Ghelamco Arena pratite na Indexu.

21:00 Armada se transparentom prisjetila tragičnog poginulog člana Darka Brkića. Brkić je poginuo u prometnoj nesreći na Viškovu prije dvije godine. 

20:40 Glasno navijaju Riječani, ali ne mogu nadglasati domaće navijače. 

20:30 Na stadionu se skupio priličan broj vatrenih navijača Genta, također Armade. Glasniji su i brojniji od imenjaka iz Rijeke. 

20:25 Na utakmicu protiv Genta stigli su i Melanija i Aron Ružić, kći i sin Milana Minte Ružića, riječke nogometne legende koji je je ostavio dubok trag u belgijskom klubu. 

20:20 I ostatak stadiona se polako popunjava deset minuta do utakmice, ali neće biti puno navijača. Poluprazan stadion čeka Riječane. 

20:10 Sve je više navijača Rijeke na tribinama, izvješen je i prvi transparent. 

19:20 Navijači Rijeke polako pristižu na stadion i počinju s navijanjem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:40 U Gentu nema fan zone ni okupljanja navijača, a mjere osiguranja su visoke. 

17:30 Sreću je prije velike utakmice Rijeci poželio i HNS.

Hvala 👍 https://t.co/FHBkwDCPUb

— NK Rijeka (@NKRijeka) August 22, 2019

16:30 Na ulicama Genta sreli smo Riječanina koji već 25 godina živi u Belgiji, a sada će, kao netko tko je prije odlaska iz Hrvatske stanovao u ulici iznad Kantride, utakmicu svog kluba ponovno pratiti s tribina. 

15:50 Redovi za karte pred Rujevicom, podrške s tribina neće nedostajati.

Veliki interes vlada za utakmicu Europske lige protiv Genta. Požurite i osigurajte svoje mjesto na tribinama stadiona HNK Rijeka 🔵⚪

Sve informacije 👉 https://t.co/LC0V0sYiqx#ZajednosmoRijeka #UEL pic.twitter.com/3M7Ku44D4a

— NK Rijeka (@NKRijeka) August 22, 2019

15:30 Ludnica je u Gentu, Armada navija po ulicama, atmosfera je sve bolja kako se tekma bliži. 

14:50 Uživo smo na ulicama Genta

14:20 Gent je prekrasan grad na sjevernom dijelu Belgije u Flandriji. U srednjem vijeku bio je jedan od najbogatijih i najvećih gradova u sjevernoj Europi s čak 50.000 stanovnika u 14. stoljeću. Danas je sveučilišni grad i treća najveća luka u Belgiji do koje se dolazi preko 32 kilometra dugog kanala Ghent-Terneuzen koji vodi do Sjevernog mora.

14:00 U Gentu se očekuje oko 300 navijača Rijeke koji cijeli dan pristižu u taj belgijski grad. Riječani uživaju na suncu u gradskim kafićima, a ulicama se nekoliko puta zaorilo “Forza Fiume”.

13:45 Rijekinu delegaciju, koja je jučer sletjela u Belgiju, posjetio je i bivši igrač Franko Andrijašević.

Prije šest godina na Kantridi odigrana je utakmica nakon koje su riječki snovi polako počeli ostvarivati. Pao je veliki @VfB . Danas nas čeka novi izazov protiv @KAAGent . Ajmo Rijeka! 🔵⚪#ZajednosmoRijeka pic.twitter.com/82CfDhSbnd

— NK Rijeka (@NKRijeka) August 22, 2019

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Izvor: / index.hr