U Bosni i Hercegovini je zabilježeno 720 slučajeva zaraze koronavirusom tokom pandemije, a umrlo je 30 ljudi, dok su se 103 osobe oporavile, najnoviji su podaci iz zdravstvenih ustanova u našoj državi.

Šezdesetpetogodišnji muškarac iz Laktaša preminuo je na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.
Kod njega je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Dodaje se da je imao više hroničnih oboljenja.

U Federaciji BiH je zabilježeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako nam je potvrđeno iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, radi se o dva pozitivna u Starom Gradu (Sarajevo) i dva u Zenici te tri iz Cazina.

Ukupno su testirane 104 osobe.

10:00 U HNK 20 novih slučajeva, čak devet u Čapljini

U večernjim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na koronavirus testirano je 99 uzoraka, od kojih je 20 pozitivnih iz Hercegovačko-neretvanskog kantona!.

Novi slučajevi su potvrđeni u Čitluku i to sedam, Čapljini devet, Mostaru tri i Jablanici jedan.

Ova informacija je potvrđena iz Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – UŽIVO / U HNK 20 novih slučajeva, čak devet u Čapljini / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.