“MOJA kći je vrištala, bus ju je vukao po podu, a nitko unutra, ni vozač, nije vidio što se događa, već je samo nastavio voziti”, ispričala nam je uznemirena majka 17-godišnje Lane Brljak Lorena, koja je nakon traumatičnog događaja njezine kćeri novi šok, kako kaže, doživjela na hitnom prijemu zaprešićke bolnice, objavio je Index.hr

Stravična se nesreća dogodila u petak oko 22:15 na zetovoj stanici Terminal. “Lana je trčala na bus, zadnja vrata su bila otvorena, ona je stavila nogu i ruku unutra, no u tom su se trenutku vrata zatvorila i bus je krenuo. Nastavio je voziti, nije stao, a ona je bila zaglavljena vratima. Autobus ju je vukao po cesti nekih 40 metara”, ispričala je Lorena.

Njezina je kći uspjela nekako sama izvući nogu iz autobusa, koji se ni nakon toga nije zaustavio. Pala je na cestu, a u pomoć su joj priskočili jedna djevojka koja je vrištanje čula s balkona i dva dečka. “Dali su joj maramicu da se obriše, a ta ju je djevojka uvela u stan da se još malo opere. Tada sam došla i ja i odvela je na Hitnu u Zaprešiću”, priča Lorena.

“S Hitne su ju odmah poslali doma, u Klaićevoj su je zadržali dva dana”

Na Hitnoj je, tvrdi, za njih uslijedio novi šok. “Tamo su je na brzinu pogledali i rekli da joj nije ništa, da je samo malo ogrebana. Samo su joj malo očistili trbuh i rekli da možemo ‘ići doma mirno spavati’. Ja sam bila u šoku, zamolila sam ih da mi daju nalaze i otišla s kćeri u Klaićevu.

U Klaićevoj su je bolnici na kraju zadržali od petka navečer do nedjelje. Ona je u Klaićevoj vrištala od boli. Tamo su je ponovo čistili, od trbuha, ruke, noge, glave… U Zaprešiću su joj samo malo očistili trbuh, čistili su je možda tri minute, da bi u Klaićevoj rekli da su rane još prljave. To je izgledalo strašno, na trbuhu je imala dubinske ogrebotine. U Klaićevoj su je vodili na snimanje, cijelu noć su je budili da vide ima li potres mozga”, prisjeća se i dalje uznemirena Lorena.

POGLEDAJ SVE SLIKE!