West Ham je najavio disciplinske mjere protiv Kurta Zoume nakon što se društvenim mrežama proširio video u kojem se vidi kako Francuz brutalno zlostavlja vlastitu mačku.

Video je prvi objavio The Sun, nakon čega je informacija došla do kluba, koji je oštro osudio takvo ponašanje svojeg igrača, prenosi Index.hr.

Na snimci se vidi kako Zouma iz ruke baca mačku na pod i onda je svom snagom udara nogom, kasnije je gađa cipelama, naganja je po stanu i na kraju videa je snažno udari rukom dok u rukama drži dijete. Osoba koja snima video glasno se smije. Nije poznato kakve ozljede je životinja pretrpjela, a ubrzo nakon što je snimka objavljena, javio se i Zouma.

“Ispričavam se zbog svojih postupaka. Nema nikakvog opravdanja ni objašnjenja za to što sam napravio i iskreno se kajem”, rekao je Zouma, a West Ham je objavio da je saslušao igrača te da će on biti kažnjen interno.

Zouma je u West Ham došao prošlog ljeta iz Chelseaja za 35 milijuna eura, a u momčad se vratio prije dva tjedna nakon što se oporavio od ozljede. Prije Chelseaja igrao je za Stoke City, u kojem je bio na posudbi, te za Saint-Etienne.

Izvor: Vijesti.ba