Prije nekoliko dana na društvenoj mreži Facebook pojavio se video vršnjačkog nasilja u jednoj od cazinskih škola. Na zgroženje javnosti sa dešavanjima, uprava škole se oglasila da će sudionici biti sankcionisani, a iz MUP-a USK kazali su da za sada u tom slučaju ne vide oblike vršnjačkog nasilja.

POVEZANO: Nakon snimka vršnjačkog nasilja u Cazinu: Škola će poduzeti Zakonom propisane mjere, a slučaj je prijavljen nadležnima

Međutim da se sva priča nije završila na svemu tome pokazuju i novi slučajevi iz Velike Kladuše. Naime, večeras su objavljeni novi snimci vršnjačkog nasilja, a sudeći po jednoj od objava, vršnjačko nasilje pokušava dobiti status “normalnog” među krajiškim srednjoškolcima, jer je isti objavljen na Instagram storyu.

Prema istraživanju kojeg je provelo Udruženje “Kap”, vršnjačko nasilje je sve više prisutno u bh. društvu, tako da je svako treće dijete u Federaciji BiH žrtva.

U proteklih sedam dana, na društvenim mrežama su objavljena tri videa vršnjačkog nasilja u kojima su akteri krajiški srednjoškolci.

Izvor: E.H. / Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.