Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio Adnana Bajrića, v.d. direktora JP Aerodrom Bihać. Muftija se zanimao za napredovanje ovog projekta i razgovarao sa direktorom Bajrićem o pretpostavkama koje se trebaju ostvariti da bi ovaj strateški važan projekat za ovaj dio Bosne i Hercegovine bio doveden do kraja.

“Razgovarao sam sa direktorom Bajrićem o tome dokle se došlo sa procedurama oko izgradnje aerodroma u Bihaću i šta je sve potrebno zadovoljiti da se ovaj projekat uspješno i završi. Od vitalne važnosti za Krajinu je aerodrom, koji nije više tako daleko od realnosti, ali je potrebno uključiti sve progresivne snage u ovom priči i da svi zajedno naprave korak više kako bi sa uspjehom mogli konstatovati da Krajina nije “slijepo crijevo” i da je naša povezanost sa našom dijasporom, sa našim prijateljima iz cijeloga svijeta postala realnost, što će svakako unaprijediti ekonomski, socijalni, naučni i svaki drugi segment našeg naroda u Krajini, ali i šire. Jedan od najvažnijih strateških projekata za nas u Krajini je svakako aerodrom u Bihaću.” – poručio je muftija Kudić.

Direktor Bajrić se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i interesovanju za aerodrom u Bihaću, te ga upoznao do kojeg nivoa je stigla priča sa izgradnjom aerodroma u Bihaću.

“Bihaćki aerodrom je jedan od ključnih strateških projekata koje je neophodno realizirati u smislu budućeg razvoja ovog dijela BiH i zračnog povezivanja sa Evropom i svijetom. Sa procedurama se ide korak po korak, ali se krećemo i napredujemo. Zahvaljujem muftiji bihaćkom hafizu Kudiću na interesovanju i što pokazuje želju da ova priča uspije. Drago mi je da u Islamskoj zajednici i muftiji lično imamo podršku i poticaj u ovom što želimo napraviti.” – rekao je direktor Bajrić.

Sastanku su prisustvovali saradnik direktora Muhamed Mahmutović i sekretar muftijstva Sabahudin-ef. Begić.

Izvor: Muftijstvo Bihaćko/Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.