Vahid Halilhodžić u intervju za francuski “Le Parisien” uporedio je trenutnu situaciju u svijetu s ratom u BiH rekavši da se današnje stanje izolacije ne može porediti s onim što se dešavalo na ovim prostorima.

– Postoje zajedničke tačke između rata i trenutne situacije, ali se, generalno, ne može porediti. Ja sam bio u Mostaru kada je rat počeo, a mi smo bombardirani svakog dana i neko je mogao poginuti. To je bilo užasno, a i tada su neke aktivnosti prestale. Nisam više mogao raditi, Mostar i Sarajevo su bili okupirani i blokirani, Srbi i Hrvati su nas bombardirali, a moj grad je bio u rukama fašista – kazao je Halilhodžić. 

Kazao je kako je boravio u kući i da je skoro dvije godine mogao šetati samo u dvorištu.

– Morali smo biti oprezni, a kada sam nakon jednog javnog gostovanja na radiju kritizirao hrvatske fašiste, prijatelj me upozorio da će bombardirati moju kuću. Deset minuta prije ponoći, to se i desilo, 45 minuta je trajalo bombardiranje moje kuće, sakrio sam se u podrum i mogu reći da je to bio najgori period mog života. U potpunosti su mi uništili kuću – prisjetio se Halilhodžić.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Vaha Halilhodžić uporedio koronavirus s ratom u BiH / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.