Nakon još jednog kiksa Barcelone, pozivi na smjenu aktuelnog trenera Ernesta Valverdea postali su još glasniji, a sada se legendarni član katalonskog giganta uključio u borbu za njegovog nasljednika.

Xavi je u dresu Barcelone igrao dugi niz godina, a nakon što je klub s njim prekinuo saradnju, u Kataru je pronašao novi izazov. Isprva je bio jedan od najboljih veznjaka svih vremena koji je igrao za Al-Sadd, a onda je zauzeo mjesto trenera i impresionirao. Ove godine je slavio je u sve tri utakmice domaće lige do sada, a njegov tim prosječno postiže više od četiri gola po utakmici.

U prošlosti nikada nije krio da se želi jednog dana vratiti na Camp Nou, što je još jednom potvrdio u svom posljednjem intervjuu katalonskom listu Ara.

“Ne znam hoću li odavde otići  na Camp Nou, ali ne bi mi bilo teško voditi bivše saigrače. Znam Lionela Messija, Luisa Suareza, Busqueta, Jordija Alboa, Piquea, Sergija Roberta i druge. Znam kako razmišljaju, treniraju znam kada su tužni ili ljuti. Kao trener, volio bih da treniram pet, osam ili deset igrača koje poznajem od prije“, rekao je, između ostalog, Xavi te tako jasno dao do znanja da želi zamijeniti španskog stratega Valverdea.

Sigurno je da navijači ne bi imali ništa protiv, jer jedva čekaju da vide leđa bivšem strategu At. Bilbaa. Međutim, Bartomeu i dalje je uz Valverdea…

(Sport.ba)

Izvor: / novi.ba