Vanessa Bryant, udovica košarkaškog velikana Kobeja Bryanta, dirljivim se govorom oprostila od njega i kćeri Gianne koji su poginuli u helikopterskoj nesreći 26. siječnja nedaleko od Los Angelesa.

Staples Center u ponedjeljak je vrvio emocijama, a osobito je bilo teško supruzi i majci dvoje od devetero stradalih.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Kobe je bio poznat kao velik borac na košarkaškom terenu. Najveći svih vremena, pisac, dobitnik Oscara i “crna mamba”. Ali za mene je bio KobKob, Boo-Boo, Bae-Boo, papi chulo. Bila sam njegova VeBe, princeza, majka kraljica, Mamba – rekla je Vannessa na početku svoga govora.

– Nisam ga mogla gledati kao slavnu osobu niti samo kao nevjerojatnog košarkaša. Bio je moj dragi muž i prelijep otac moje djece. Bio je moj. Bio mi je sve.

– Kobe i ja prohodali smo otkad sam imali 17 i pol godina. Bila sam mu prva djevojka, prva ljubav, supruga, najbolji prijatelj, osoba od povjerenja i zaštitnik. Bio je najnevjerojatniji muž. Kobe me volio više nego što bih ikad mogla izraziti riječima. Bio je ranojutarnji tip, a ja noćna ptica, ja sam bila vatra, a on led, ponekad i obrnuto. Balansirali smo jedno drugo.

KOBE BRYANT U DOKUMENTARCU

‘Supruga mi je pobacila, ja sam bio kriv. Nisam imao prijatelje’

– Učinio bi sve za mene. Nemam pojma zašto sam zaslužila čovjeka koji me toliko volio i želio kao Kobe. Bio je karizmatičan, džentlmen, volio je, obožavao, bio romantičan. On je bio romantičniji u našem odnosu. Veselila sam se Valentinovu i godišnjicama svake godine. Planirao je putovanja za godišnjice i poseban tradicionalni dar za svaku godinu braka. Čak mi je i ručno izradio moje omiljene poklone. Razmišljao je izvan okvira i bio je tako brižan dok se trudio postati najboljim sportašem.

– Poklonio mi je pravu bilježnicu i plavu haljinu koju je Rachel McAdams nosila u filmu “Bilježnica”. Kad sam ga pitala zašto je odabrao plavu haljinu, rekao je da je to zbog scene u kojoj se Allie vraća Noi. Nadali smo se da ćemo ostariti kao u filmu. Imali smo čudesnu ljubavnu priču, voljeli smo se cijelim bićem kao dvoje savršeno nesavršenih ljudi koje postiže prekrasnu obitelj i naše slatke i čudesne djevojke.

– Nekoliko tjedana prije nego što je preminuo, Kobe mi je poslao slatku poruku i spomenuo kako je htio da provedemo neko vrijeme zajedno, samo nas dvoje, bez djece, jer sam njegova najbolja prijateljica. Nikad nismo dobili priliku da to učinimo. Bili smo zauzeti brigom za naše curice i svakodnevnim odgovornostima. Ali zahvalna sam da imam tu poruku, toliko mi znači. Kobe je htio da obnovimo zavjete. Želio je da Natalia preuzme njegovu tvrtku kako bismo mogli putovati svijetom zajedno. Govorili smo o tome kako bismo bili smiješni djed i baka djeci naše djece. Bio bi jako kul djed.

– Kobe je bio MVP tata djevojaka ili MVD. Nikad nije ostavio dignutu dasku na WC-školjci. Uvijek bi govorio djevojkama kako su lijepe i pametne, učio bi ih kako biti hrabar i kako gurati naprijed kad bi došle teške stvari. Kad se umirovio, preuzeo je razvoženje cura u školu i dolazio po njih jer sam bila kući trudna s Biankom i brinula o Capri. Dok je igrao, dolazila bih i sat ranije da budem prva u redu da pokupim Nataliju i Giannu iz škole i govorila sam mu da mora tako nastaviti. Jednom je zakasnio i rekla sam mu da nikad nisam kasnila. Pa je idući put došao sat i 20 minuta prije.

KOMEMORACIJA PRED 20.000 LJUDI

Jordan: Kobe me zvao u 3 sata ujutro da me pita o driblinzima

– Kobe je nekako uvijek znao gdje sam, pogotovo kad bih kasnila na utakmice. Brinuo se ako ne bih bila na svom mjestu na početku svake utakmice i pitao bi osiguranje gdje sam na prvom time-outu. Govorila sam mu da neće zabiti 81 koš u prvoj četvrtini. Mislim da svi koji imaju djecu znaju da ne možeš izaći iz kuće na vrijeme. S vremenom se naučio na to da kasnim. Činjenica da je igrao na visokom profesionalnom nivou i istovremeno bio zabrinut da smo sigurno stigli na utakmicu još je jedan dokaz koliko mu je obitelj bila bitna.

– Uvijek je pisao najljepša ljubavna pisma i poruke, a Gigi je naslijedila njegovu mogućnost da izrazi osjećaje na papir i da osjećaš ljubav čitajući te riječi. Bila je brižna kao i on, baš ih je bilo jednostavno voljeti. Svi su im prirodno prilazili. Bili su smiješni, sretni, blesavi i voljeli su život. Bili su puni sreće i pustolovine.

– Bog je znao da ne mogu biti na Zemlji jedno bez drugog. Morao ih je odvesti kući kako bi bili zajedno. Dušo, pazi na našu Gigi. Ja imam Nati, BiBi i Koko, i dalje smo najbolja momčad. Volimo vas i nedostajete nam, Boo-Boo i Gigi. Počivajte u miru i zabavite se u raju dok se ne susretnemo ponovo jednoga dana. Volimo vas oboje i nedostajete nam uvijek i zauvijek. Mamica.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Josip Tolić – Vanessa Bryant: Kobe je bio MVP tata djevojaka, pisao mi je najljepša ljubavna pisma / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.