Vapaj razočaranog Bišćanina: Jel’ vas stid političari?


Mladi i perspektivni bh. karatista, i jedan od najboljih sportista, Edin Muslić naredne sedmice odlazi iz Bosne i Hercegovine.

 

Kako je napisao njegov otac na Facebooku, Nijaz Muslić on svog sina ne ispraća na Svjetsko, Evropsko prvenstvo, niti na mediteranske igre.
Muslić ide u Dohu, u Katar gdje će pokušati sebi obezbijediti bolju budućnost. Nijaz Muslić je napisao da država nije ovom talentu pružila priliku da ostane i radi u BiH.
Pita političare: “Jel’ vas sram? Jel’ vas sramota pogledati u oči roditelje čija su djeca zbog vas, morali otići?! Nije vas sram, jer da jeste nikada od ovakvog grada i kantona ne bi napravili ovo što jeste. Uništili ste i ono malo ljepote i mladosti koju ovaj grad ima. Ovdje ce ostati samo vaša djeca, jer ste svojim lopovlukom i krađom zbrinuli i unuke i praunuke.”
Oprostiti im kaže neće, jer je u posljednja četiri mjeseca u inostranstvo ispratio kćerku, unuku i zeta, a uskoro i sina, napisao je.
“Kad se sretnemo u gradu, vi ćete spustiti pogled, a ja ću biti ponosan jer moja djeca iako daleko, rade i radit će pošteno, što se za vas nikad neće moći reći. Slijedeći put kad se budete busali u prsa pričom o mladima i zapošljavanju, sjetite se stotina mladih ljudi koje 22 godine nakon rata ste bez rata otjerali. Razdvojenu porodicu, majku, sina, kćerku, unuku niko vam oprostiti neće”, stoji u postu objavljenom na Facebooku.
“Ja, Nijaz Muslic, dugogodišnji sportski radnik, pripadnik ARBIH, nikad neću. I dobro zapamtite, džaba vam crveni tepih, kad njime za koju godinu neće imati ko kročiti. Neka vam je svima na čast”, napisao je Muslić.


0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...