Goran Jozinović, Vitali Lisakovič, Jamal Bajandouh, Tomislav Turčin i Neven Đurasek. To je kvintet pojačanja koje je u utorak predstavio novi prvoligaš Varaždin.

Varaždinci su solidno ojačali svoju momčad u kojoj je jedan od najiskusnijih Dario Jertec vapio za pojačanjima. Jer treba i ostati u Prvoj ligi…

VARAŽDIN IZGUBIO U GENERALKI:

Trebaju nam ozbiljni igrači ili nas čeka živa borba za ostanak

– Trebaju nam tri ozbiljna prvoligaška igrača jer bez pojačanja čeka nas živa borba za ostanak. Ti igrači, koji su nam potrebni, moraju biti nositelji ekipe i tada nećemo strepjeti do zadnjeg kola.

Engleski Saudijac

U Jozinoviću (28) su dobili prvoligaškog igrača, nekadašnji hajdukovac prošao je nakon Poljuda Lugano i Schaffhausen, a u HNL-u je odigrao 144 utakmice.

Foto: 24 sata

Lisakovič, kojeg je u HNL doveo Dinamo, lanjsku je sezonu proveo na posudbi u Rudešu i u 14 nastupa poentirao četiri puta. 21-godišnji napadač napustio je Šahtar Soligorsk.

Mladi Đurasek, pak, pojačat će veznu liniju. Prošao je upravo varaždinsku školu nogometa prije nego ga je uzeo Dinamo pa potom proslijedio Lokomotivi. Konkurencija će mu biti Bajandouh (27), Saudijac koji je rođen u Engleskoj, ali već je nastupio za reprezentaciju Saudjske Arabije. S obzirom da je igrao u Al-Ittihadu, vjerojatno je preporuku dao i Zlatko Dalić.

Turčin (22) igra na krilnoj poziciji i kao polušpica, a njega je Rijeka privremeno ustupila Varaždincima nakon što je posudbu već odradio u Širokom Brijegu nakon jako dobrih igara u Rudešu.

Izvor: Davor Kovačević / 24sata.hr