U Garešnici je jutros oko sedam sati planuo školski autobus u kojem su bili srednjoškolci na putu za školu u Velikoj Trnavi u Hrvatskoj. 

Autobus je u potpunosti izgorio, a tragedija je spriječena brzom reakcijom vozača. Djeca su na vrijeme napustila autobus i pobjegla, tako da nije bilo povrijeđenih.

Vatrogasci iz Garešnice na teren su izašli sa tri vatrogasna vozila i pet vatrogasaca. Na svojoj Facebook stranici potvrdili su da su djeca, srećom, dobro.

– Vozili smo se i odjedanput smo osjetili smrad. Vozač je zakočio, otvorio vrata i povikao: „Brzo, svi van!“ Uzeo je aparat za gašenje, ali nije ništa mogao. Autobus je potpuno izgorio. Niko od mojih prijatelja nije povrijeđen – ispričao je za hrvatske medije jedan od srednjoškolaca koji je bio u autobusu.

Vatrogasci su kazali da je do požara došlo zbog samozapaljenja. Njihovom brzom reakcijom spriječeno je širenje požara na električnu mrežu i kuću u blizini.  

Djeca su u školu prevezena drugim autobusom.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Vatra progutala školski autobus, djeca pobjegla u posljednji trenutak / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.