U Garešnici je jutros oko sedam sati planuo školski autobus u kojem su bili srednjoškolci na putu za školu u Velikoj Trnavi u Hrvatskoj. 

Autobus je u potpunosti izgorio, a tragedija je spriječena brzom reakcijom vozača. Djeca su na vrijeme napustila autobus i pobjegla, tako da nije bilo povrijeđenih.

Vatrogasci iz Garešnice na teren su izašli sa tri vatrogasna vozila i pet vatrogasaca. Na svojoj Facebook stranici potvrdili su da su djeca, srećom, dobro.

– Vozili smo se i odjedanput smo osjetili smrad. Vozač je zakočio, otvorio vrata i povikao: „Brzo, svi van!“ Uzeo je aparat za gašenje, ali nije ništa mogao. Autobus je potpuno izgorio. Niko od mojih prijatelja nije povrijeđen – ispričao je za hrvatske medije jedan od srednjoškolaca koji je bio u autobusu.

Vatrogasci su kazali da je do požara došlo zbog samozapaljenja. Njihovom brzom reakcijom spriječeno je širenje požara na električnu mrežu i kuću u blizini.  

Djeca su u školu prevezena drugim autobusom.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Vatra progutala školski autobus, djeca pobjegla u posljednji trenutak / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.