U subotu u 18 sati u Romexpou u Bukureštu bit će održan ždrijeb skupina Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine na kojem će nastupiti i hrvatska reprezentacija.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Svjetski doprvaci smješteni su u drugu jakosnu skupinu, a kako će ždrijeb biti ‘poludirigiran’ već sada se zna da će Vatreni igrati u jednoj od skupina u kojoj su nositelji Italija, Engleska, Njemačka ili Španjolska.

EURO će se održati od 12. lipnja do 12. srpnja iduće godine, a UEFA je u čast 60. obljetnice održavanja prve europske smotre, odlučila da se ovaj EP igra diljem Starog kontinenta, točnije u čak 12 gradova u 12 zemalja.

Domaćini prvenstva bit će London, München, Rim, Baku, St Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao i Budimpešta, a bit će to šesto europsko prvenstvo za hrvatsku vrstu pri čemu peto u nizu.

LJESTVICA FIFE

Bravo, Vatreni: Preskočili smo Portugal i šesti smo na svijetu

Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, a posljednja četiri sudionika doznat ćemo nakon dodatnih kvalifikacija koje su na rasporedu u ožujku.

Za hrvatske navijače bila bi najbolja skupina F u kojoj je nositelj Njemačka, a utakmice će se igrati u Münchenu i Budimpešti, što bi značilo da Vatreni praktički igraju na domaćem terenu.

Na ždrijebu u Bukureštu prisustvovat će i hrvatska delegacija predvođena predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i izbornikom Zlatkom Dalićem.

UEFA je odredila da će otvaranje biti u Rimu 12. lipnja, a polufinala (7 i 8. srpnja) i finale (12. srpnja) igrat će se u Londonu.

Foto: Reuters/PIXSELL

Jakosne skupine

1. Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina, Španjolska

2: Francuska, Poljska, Švicarska, Hrvatska, Nizozemska, Rusija

3: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka

4: Finska, Wales, Pobjednik playoff A, Pobjednik playoff B, Pobjednik playoff C, Pobjednik playoff D

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ S IVANOM ŠARIĆEM

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: HINA, Danijel Vukušić – Vatreni ždrijeb: Hrvatska je u drugom jakosnom Euro bubnju / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.