Neke od dobrodušnih komšija osmislile su jedinstven način da provjere da li najstarijima treba nešto.
 
Stanovnici Ripona u Severnom Jorkširu postavljaju zeleni papirić na svoje prozore kako bi naznačili da su dobro i da je sve u redu. 

Međutim, ukoliko im je pomoć potrebna u toku krize sa korona virusom, postavljaju papirić crvene boje, kako bi njihove komšije znale da treba da im se nađu. 

Bet Krompton, koja je sliku postavila na svoj Tviter nalog napisala je: “Kod kuće u cijeloj ulici su postavljeni zeleni papirići, ukoliko se promijeni u crveno zna se da je pomoć potrebna, ovo je fantastično!”.

At home the whole street has added green paper to their windows. If it changes to red it’s means they require assistance, shopping, medication or transport. THIS IS AMAZING

  

 

Više saznajte na izvornom linku: – VAŽNO ZA SVE GRAĐANE: Ukoliko vidite ovo na prozoru svog komšije znači da mu je POTREBNA POMOĆ za vrijeme korona virusa / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.