Ponudu za kupovinu zgrade bivšeg Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići poslala je kompanija „Capital Holding“ iz Sarajeva, s kapitalom sirijskog državljanina, saznaje „Dnevni avaz“. 

Iza ove fime, čije je sjedište u Novom Sarajeva, kako saznajemo, krije se ime Sirijca Abdulaha Mehdija. On je prije dvije godine, kako je objavljeno u medijima, kupio poslovni centar „Capital Tower“ u sarajevskom naselju Otoka. 

Ova firma već je uplatila zakonski depozit od deset posto, odnosno milion i 36.000 KM na cijenu objekta koji se prodaje za deset miliona KM, i to nakon snižavanja prvobitne cijene koja je iznosila 13,4 miliona KM.

Mehdi je biznismen iz Sirije, a kako je prije dvije godine izjavio, nakon što je kao turista posjetio Sarajevo, odlučio je investirati novac u bh. metropoli.

Kapital njegove firme iznosi ukupno osam miliona KM, a navedeno je da ova firma ima sjedište u Abu Dabiju. Suosnivač firme i Mehdijev zamjenik je Abdulatif Almohdi, s uložena četiri miliona KM.

Podsjećamo da postupak prodaje vodi Agencija za privatizaciju, a direkor Agencije Amer Bekrić potvrdio nam je da je ponuda stigla na adresu Agencije, ali detalje nije znao dok ne bude završen konkurs. 

– Objekt je u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Rok za prijavu bio je prekjučer. Stigla je samo jedna prijava, a očekujemo i prijave poštom. Aukcija je zakazana za narednu sedmicu – rekao je Bekrić.

Dom penzionera nalazi se u Bulevaru Meše Selimovića, a sastoji se od tri cjeline – stambeni dio lamela A, B, C i D, podrumsko-suterenski prostor i trafostanica. Ukupna neto površina objekta iznosi 16.086,30 kvadratnih metara. Ukupna površina zemljišta na kojem se objekt nalazi je 18.286 kvadratnih metara. Namjena objekta je poslovna.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba