Vedran Dodik Arhiv
Vedran Dodik za Avaz.ba: Pušina je smijenjen iz više razloga, među ostalim, i što nije član vladajuće stranke

Inače, smjena je predviđenja po statutu Općinskog vijeća, a na zahtjev jedne trećine vijećnika, dakle 11 osoba

Autor: I.KRIJEŠTORAC

Jedan od 20 potpisnika inicijative za smjenu Jusufa Pušine, sada već bivšeg predsjedavajućeg Općinskog Vijeća Stari Grad, bio je i Vedran Dodik, vijećnik Saveza za Stari Grad.  

Kako je kazao, Pušina je smijenjen iz više razloga, među ostalim, i zato što više nije član vladajuće partije, odnosno, Nezavisne bh. liste (NBL) na čijem je čelu Ibrahim Hadžibajrić.

Tako je Pušina posljednjih mjesec i po samostalni vijećnik.

– Pored toga sve ovo vrijeme, zadnjih godinu i po, bilo je dosta zamjerki na njegov rad u smislu vođenja sjednica, odnosa prema pojedinim vijećnicima, kršenja nekih općinskih pa i zakonskih propisa. Sve to poslužilo je ostalim vijećnicima kao osnov za pokretanje smjene – kazao je Dodik.

Inače, smjena je predviđenja po statutu Općinskog vijeća, a na zahtjev jedne trećine vijećnika, dakle 11 osoba. Inicijativu za smjenu Pušine potpisalo je 20 vijećnika 25.04. kada je Vijeće usvojilo inicijativu o pokretnaju smjene.

– On je imao rok od 15 dana da se izjasni, taj rok je istekao danas i mi smo tražili sazivanje sjednice da se ovo pitanje riješi – istakao je Dodik.

Inače, Dodik je danas izabran za zamjenika predsjedavajućeg Vijeća, a za novog predsjedavajućeg izabran je Samir Muhić, koji je također član Nezavisne bh. liste.

(Autor: Avaz)