Velež u problemima pred utakmicu sa Jedinstvom

sportsport.ba

Velež je jučer upisao poraz od Goražda sa minimalnih 1:0. Rođeni nisu bili efikasni kao u ranijim mečevima, te su domaći upisali važna tri boda.

Nakon meča vidno nervozni su bili nogometaši i članovi stručnog štaba Mostaraca, a novi problemi za Ibru Rahimića javili su se nakon samog meča.

Naime, zbog zarađenog trećeg žutog kartona susret protiv Jedinstva propustit će kapiten Denis Zvonić i Edo Vehabović.

Rahimić će tako morati krenuti u potragu za njihovim zamjenama.

Jedinstvo se sigurno neće braniti u Mostaru, dok će Velež jurišati na tri boda kako bi što prije zaboravili današnji neugodni poraz.

Odbili čestitati rivalu
Islamagić je srušio Rođene koji sada imaju prednost od četiri boda u odnosu na Olimpik, a nakon meča u redovima aktuelnog lidera prvoligaškog karavana nisu imali razloga za zadovoljstvo, čak naprotiv.

Nakon meča trener gostujuće ekipe Ibro Rahimić i njegovi izabranici nezadovoljni rezultatom odbili su dati izjavu, ali i pružiti ruku domaćinima te čestitati na pobjedi.

Nije poznato šta je bio razlog nezadovoljstvo Rahimića koji je do sada uvijek bio veoma korektan prema medijima, ali očigledno da je ovaj neočekivani poraz mnogo zasmetao iskusnom stručnjaku.

Velež će nove bodove i povratak na pobjedniče staze tražiti u narednom kolu protiv Jedinstva, dok će u 19. kolu Rođeni u velikom derbiju na megdan Olimpiku.

Izvor: Sportsport.ba3

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...