Mještani Crvarevca ogorčeni zbog devastacije Agrokomercovih hala


Danas su mještani Crvarevca ostali zatečeni i ogorčeni kad su došli kamioni i radnici koji su dobili nalog da devastiraju Agrokomercove hale koje mještani Crvarevca budno čuvaju sve ove godine u nadi da će ponovo proraditi.

Naime, kako neslužbeno saznaje Vkportal.ba devastiranje hala se vrši po nalogu menadžmenta Agrokomerc d.d., a identit firme koja je kupila ove hale, najvjerovatnije radi preprodaje u staro željezo, je još nepoznat.

Ovo su jedne od rijetkih Agrokomercovih hala koji su ostale sačuvane u pohodu krađe lima i željeza, koje sa prodaju u bescjenje u staro željezo, ali nažalost ove lopove će teško spriječiti.

Trenutno ne raspolažemo informacijama o tome na koji način su ove hale prodane, jer za ove hale nije održano ročište za prodaju pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši, što sugerira na direktnu prodaju od strane Vlade FBiH i menadžmenta Agrokomerc d.d. o čemu javnost nije obavještena.

Jedan mještanin za Vkportal.ba je rekao da su pozivali policiju više puta ali da oni jednostavno nisu došli iz razloga što firma koja skida lim i željezo najvjerovatnije ima svu potrebnu dokumentaciju za to.

Mještani Crvarevca najavljuju proteste u kojima će im se po svemu sudeći pridružiti mnogi stanovnici općine Velika Kladuša0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...