Velika Kladuša: Odigran Memorijalni šahovski turnir „Salih Čaušević“

cazin.net

Povodom 1. Marta, Dana Nezavisnosti BiH u Velikoj Kladuši je danas, 02.03.2019.godine odigran Memorijalni šahovski turnir „Salih Čaušević“.

Turnir je održan u HTUK „Stari Grad“, a organizator turnira je bila (BZK) Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ iz Velike Kladuše.

Na turniru je nastupilo ukupno 30 igrača sa područja USK-a, a isti je igran po švicarskom sistemu od 9 kola, uz kompjuterko parovanje sa tempom igre 10 minuta po igraču za cijelu partiju.

Pobjednik turnira je MK, Dr.Čaušević Sead iz Cazina sa osvojenih 7 poena iz 9 partija, kojem je pripao i pehar u trajno vlasništvo.
Drugo mjesto je osvojio Komić Ibrahim iz Bosanskog Novog sa istim brojem poena, ali je pobjednika odlučio dodatni (buholc) kriterij.Treće mjesto je osvojio Čaušević Asim iz Velike Kladuše, sa osvojenih 6,5 poena, a četvrto Beganović Enver iz Cazina, takodjer sa 6,5 poena, gdje je konačni poredak takodjer odlučio dodatni kriterij.

Dobrom igrom prijatno je iznenadio Čaušević Asim iz Velike Kladuše, koji se nije ubrajao u  favorite za najviši plasman.

Za prvoplasirana 4 igrača, najstarijeg učesnika Ponjević Mehu iz Velike Kladuše i namladjeg učesnika šestogodišnjeg Kekić Ahmeda iz Bosanske Otoke, organizator je dodijelio diplome i prigodne novčane nagrade.

Organizator je najavio tradicionalno održavanje ovog turnira svake godine povodom 1.Marta, Dana Nezvisnosti BiH.

Konačan poredak prvih 10 igrača:

MK Čaušević Sead, Cazin 7     poena;

MK Komić Ibrahim, Bos.Novi   7   poena;  

MK Čaušević Asim, Vel.Kladuša   6,5  poena;

MK Beganović Enver,Cazin     6,5  poena;

MK Ružnić Ramiz, Cazin    6    poena;

MK Hadžić Sabahet, Vel.Kladuša     6     poena;

MK Kekić Armin,Bos.Krupa    5,5  poena;

MK Čaušević Meho, Vel.Kladuša      5,5  poena;

MK Djulić Samir, Bužim       5,5  poena;

MK Ponjević Meho, Vel.Kladuša      5     poena;

Izvor: Cazin.NET

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...