Velika Kladuša: Otkriven laboratorij za kontrolirani uzgoj “cannabis sative”


Na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK u koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske uprave Velika Kladuša i na osnovu naredbe Općinskog suda u Velikoj Kladuši izvršili su pretres porodične kuće i pomoćnih objekata vlasništvo M. K. rođen 1973. godine iz mjesta Glavica, općina Velika Kladuša.

Prilikom pretresa u prizemlju kuće u izgradnji pronađen je skrivni labaratorij za uzgoj “cannabis sative”, sa kompletnom opremom i uređajima za kontrolirani uzgoj.

M. K. je lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada dok su pronađeni uređaji, oprema i veća količina osušenih listova i svježih stabljika “cannabis sative” oduzeti te će služiti kao dokaz u daljem postupku.

Nakon upoznavanja sa navedenim događajem dežurni Kantonalni tužitelj naredio je dalju kriminalističku istragu u cilju dokumentovanja krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljenje u promet opojnih droga”- stoji u izvještaju MUP-a USK-a.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...