Velika Kladuša: Saopćenje za javnost JKP “Komunalije” u vezi članka „Pronađena masovna grobnica ubijenih pasa u Vrnograču“

USN
Saopćenje JKUP “Komunalije” za javnost prenosimo u cijelosti:

Saopćenje JKUP “Komunalije” za javnost prenosimo u cijelosti:

Negiramo postojanje bilo kakve grobnice na deponiji Radića most. Također negiramo neistine izrečene u vezi odvoza pasa iz Privremenog skloništa za životinje i njihovo ubijanje.

U sklopu JKUP „Komunalije“ d.o.o. Velika Kladuša djeluje Služba za higijeničarske usluge i vođenje skloništa životinja i ista svakodnevno radi na izvršavanju utvrđenih zadataka.

U sklopu higijeničarskih usluga svakodnevno se sakupljaju lešine životinja čije je ugibanje uglavnom uzrokovano u saobraćaju. Takve lešine se odvoze na stočno groblje Bukovlje koje je predviđeno za njihovo ukopavanje.

Podsjećamo građane i javnost da deponija Radića most nije od jučer i da deponovanje otpada na istoj traje preko 40 godina. Kako su se rješili mnogi problemi tako će biti i rješeno stanje deponije Radića most.

Deponija se prostire na površini od 35.000 m2 i vrlo teško je održati zabranu pristupa kako neovlaštenim licima tako i životinjama o čemu je svjedočila i današnja vijest.

Od početka rada Privremenog skloništa za životinje Društvo je naišlo na otpore grupa i pojedinaca kojima nije interes human odnos prema životinjama.

Žalimo zbog pokušaja Adema Pajazetovića da spinovanjem pokuša sebi priksrbiti političke poene a na štetu ugleda Društva i same općine Velika Kladuša.

Nažalost ovakvim događajem želi se devalvirati činjenica da je na dan 11.06.2018. godine u okviru zavisnog Društva Alatuša a pod pokroviteljstvom JKUP „Komunalije“ d.o.o. Velika Kladuša potpisano 25 novih ugovora o radu i pokrenuta fabrika konfekcije Ateks u kojoj će u konačnici biti zaposleno 120 žena.

Zbog neovlaštenog pristupa deponiji JKUP „Komunalije“ d.o.o. Velika Kladuša će poduzeti adekvatne mjere.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...