Samoinicijativno su se građani i danas okupili, kako bi mirnim protestom iskazali svoje nezadovoljstvo, čekajući odluku velikokladuških vijećnika o tome da li će dati ili odbiti saglasnost za novi prihvatni centar za migrante

Migrantska kriza bila je tema o kojoj su raspravljali vijećnici OV Velika Kladuša. Nakon trosatne rasprave, usvojenim zaključcima vijećnici su u potpunosti odbacili prijedlog za iznalaženje druge lokacije za smještaj migranata, a u roku od 10 dana traže izmještanje migranta iz Mirala, ali i da se migranti sa ulica izmjeste u druge centre u BiH. Istakli su i kako podržavaju zahtjeve građana i njihove mirne proteste.

Izvor: RTVUSK.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.