JARAC

 „If your dreams do not scare you they are not big enough.“

Ili da preformulišem, ne postoje dovoljno veliki snovi za Jarčeve. Ali postoje oni kojih se Jarčevi boje…Šta da vam kažem, ovo je vaša godina. Jupiter je u vašem znaku, tu su Saturn i Pluton, a u januaru će tu biti cijela ekipa planeta.

Ne može se reći da je ovo neki početak promjena za Jarčeve. Sve od daleke 2008. Za vas ništa nije isto kakvo je bilo. Da li tu imate podznak ili Sunce ili neku bitnu ličnu planetu, Mjesec ili stelijum, već deset godina dešavaju se razne transformacije.

To više niste vi..oni koji ste bili. Ali nekako, ova 2019. je krenula u svoje kulminacije. Taman na tik do ulaska Jupitera u vaš znak, desio se neki veliki krah u životu svih Jarčeva. Pod krahom mislim na veliku promjenu u dosadašnjem stilu života, ali onu vrstu promjene poslije koje možete reći da vodite jedan sasvim drugačiji život.

I to sam vidjela na gotovo svima koji imaju bilo šta značajno u Jarcu. A sad dolaze snovi na repertoar.

Do sada ste mogli da se ubjeđujete sa sudbinom da je ona okrutna za jednog prosječnog Jarca, i obično ljudi koji su inkarnirani u ovom znaku ili sa podznakom i Mjesecom ovdje nemaju lagodan život u onom smislu klasične lagodnosti. Brzo sazrijevanje, djetinjstvo koje je puno obaveza, materijalna odgovornost prema nekome koja Jarčeve uvijek stavlja u poziciju da se za nešto moraju dodatno brinuti.

Ali evo godine za snove. Vaše. One dječije. Znate one kad Jarac kaže: „Ja sad želim da se odmorim od svega.“ Ne znate. E pa vidjećete ove godine. Posla će biti mnogo, kao i uvijek, jer Jarac dok radi, on tjera vraga od sebe. Ali sad malo drugačijeg rada.

Onaj rad pun kreativnosti uz osjećaj da radite nešto isključivo za sebe. Zvuči nemoguće?

Onaj rad kad radite za samo svoj novi stan. Kada pravite planove u kojima ćete prvi piti vi.

Ono vrijeme kada se pitate: „Zar nije vrijeme da i ja napravim malo prostora i vremena za ljubav u svom životu?“ Ozbiljne priče za Jarčeve.

Sve to okretanje sebi, pokretanje novih poslova i inspiracije, uživanje u sebi, učenje i putovanje moglo bi razbjesniti one ljude oko vas koji od vas mnogo očekuju. I kojima ste to dozvolili.

Tako da mnogi odnosi koji se nisu završili 2019. završiće se 2020. I to bez fanfara i gangule. Jarčevi će sad samo umorno da mahnu svima koji nisu više zaslužili ostati dio njihovog života i tu će priča biti gotova.

Putujte, samo putujte, otkrivajte nove predjele, religije, duhovne tehnike. Zaljubite se Jarčevi…imate u koga!

Više saznajte na izvornom linku: Jelena Puhalo – Veliki godišnji horoskop za 2020. / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.