Sedamnaestogodišnjak iz Cazina oduševljava svojim fotografijama

Biscani.net/ Imran Mešić

Sedamnaestogodišnji Tarik Pajić, učenik je drugog razreda Medrese “Džemaluddin ef. Čaušević” u Cazinu, a slikanjem se bavi  već duževrijeme. Naime, Tarik se počeo baviti fotografisanjem još u devetom razredu osnovne škole.

“Moja ljubav prema fotografisanju počela je u 9. razredu osnovne škole kada sam, prolazeći sa svojim babom pored jedne FOTO radnje, ugledao čovjeka sa velikim fotoaparatom. Ja do tada nisam znao šta je fotoaparat i kako se koristi, ali na moju sreću, moj babo je poznavao tog čovjeka pa mi je objasnio. Prvi dodir sa fotoaparatom je bio pomalo neobičan”, kazao je Tarik za naš portal, te dodao:

“Polahko sam shvatio šta mi je taj čovjek govorio i upijao njegove riječi i postupke. Zadao mi je zadatak. Na osnovu svega onoga što sam od njega naučio, morao sam uslikati staru kuću Nurije Pozderca u Cazinu. Potrudio sam se što sam bolje mogao i na kraju mu se dopala slika koju sam napravio, s tim da mi je još neke detalje objasnio. Rekao sam mu da imam želju da sebi kupim fotoaparat na šta mi je on rekao: “Vidjet ćemo nešto”.  Prošlo je par dana i više se nisam viđao s tim čovjekom, kad me odjednom  pozvao u svoju radnju. Došao sam i on mi je dao jedan fotoaparat. Bio je to moj najsretniji dan u životu. Od tog događaja počinje moja ljubav prema fotografisanju.”

Pored slikanja, Tarik se bavi fotoobradom, grafičkim dizajnom, animacijama i video obradom.

Bez obzira na to što ulaže dosta vremena u svoj hobi, Tarik je isto tako odličan učenik u školi, te ga fotografija ni u jednom trenutku nije spriječila da nastavi nizati uspjehe. Ekipa portala Biscani.net mu želi sve najbolje u daljnjem radu.

A ovdje možete pogledati neke od Tarikovih predivnih slika:

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...