Košarkaši Cedevite učestvovali su na Memorijalnom turniru “Mirza Delibašić”.

Trener ovoga kluba Veljko Mršić govorio je o Džananu Musi, našem reprezentativcu koji igra za Cedevitu, te o nastupu u kvalifikacijama za Eurobasket.

Mršić smatra da je Musa još uvijek mlad i da je pred njim još mnogo truda i rada kako bi dostigao vrhunski nivo.

– Izuzetno je mlad i talentiran košarkaš. Na početku je karijere, a mnogo toga mu se desilo prebrzo i nije lako u tim godinama nositi se sa tako velikim pritiskom. Musa je još uvijek daleko od pravog košarkaša, on prvo treba odrasti. Zasad je samo jako talentiran. Rekao sam mu da mi je drago što je bio sa reprezentacijom, da vidi kako neki igrači gledaju na druge, koji se ponašaju kao zvijezde, a na parketu ne pružaju ono što treba. Nadam se da se to njemu neće dogoditi. Pred njim je još mnogo rada. Mora biti svjestan da će biti dobrih i loših utakmica, ali samo krvavim radom na poboljšanju kvaliteta može doći do uspjeha. Timska igra je veoma važna, jer na seniorskom nivou kao pojedinac ne može ništa napraviti – kazao je Musin klupski trener.

Kada se radi o nastupu našeg tima u kvalifikacijama, Mršić nije razočaran.

– Kad niste unutra, kad ne znate šta se dešava, teško je komentirati. Svi smo vidjeli te ružne scene koje su se dogodile, međutim zašto je i kako to bilo, nemam pravo govoriti. Rezultatski je možda očekivano, ali imidž i igre BiH su trebali biti na većem nivou. Žao mi je što je Mulaomerović podnio ostavku. Imao je samo dva mjeseca da upozna igrače i to nije pametan potez – kazao je Mršić.

/faktor.ba