“Mislim da bi Slovenija na zadnjem prvenstvu (Euro 2020., op.a.) uzela medalju da sam ja bio trener, nikad lakše”, naglasio je u razgovoru za Balkan handball podcast Veselin Vujović, donedavni izbornik slovenske reprezentacije (2015.-2020.) i aktualni trener RK Zagreba.

– Nijedno natjecanje nije bilo lakše nego ovo da se uzme medalja. Ispala je Francuska, ispala je Danska, sve im je otvoreno bilo, oni su na kraju izgubili zadnje tri utakmice. Samo jedna od tih je bila medalja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Otkaz u slovenskoj reprezentaciji, kaže, nije uspio predosjetiti.

– Iskreno, ništa nije najavljivalo da se takva stvar može dogoditi. Doveli su trenera (Ljubomira Vranješa op.a.) koji je napravio nevjerojatan rezultat s Flensburgom u onom jednom finalu (Liga prvaka 2014, op.a.), ali prije toga i poslije toga nije napravio ništa. Ali kad jednom budeš prvak Europe, uvijek si prvak Europe i ima odličan rejting. Što će se dalje odvijati iskreno, ne znam. U kontaktu sam sa svim igračima, ljudima iz Saveza, predsjednikom… Jako me vole ljudi u Sloveniji – smatra Vujović i dodaje: 

– Je li bilo zbog verbalnog konflikta ili čega ne znam jer samo  sedam ili 10 dana prije je igrao Zagreb tamo u Celju, bio je tamo u Laškom i predsjednik, potpredsjednik, glavni tajnik, super smo razgovarali, dogovorili plan i program. Možda su mediji malo to napuhali, taj verbalni konflikt, tako da su se javnost ili Savez možda osjetili pritisnuti  – nije siguran. 

Foto: ANTONIO BRONIC

Nazvao ga predsjednik

– Kada me predsjednik nazvao da razgovaramo na tu temu ja sam mu rekao: “Predsjedniče, ajde da vam olakšam. Pod ovim uvjetima  je najbolje da ja odem jer ni vi ni ja nećemo biti mirni.Ja ne želim ići na prvenstvo pod psihozom da ću otići ako se nešto loše dogodi, a vi da ćete snositi odgovornost što ste poslali trenera takvog karaktera”, rekao je Vujo i dodao:

‘DUVNJAK JE NEVIĐEN’

Vujović: Balić je genij, ali je i baraba! Duvnjak je gospodin

– Na kraju krajeva, oni su mene doveli zbog takvog karaktera, a sada im to smeta. Jako smo se korektno rastali, ne zamjeram im ništa, predsjednik je čovjek koji odlučuje o svemu tome. Bože moj, nikad se ne zna, možda se ja jednog dana vratim u Sloveniju kao što sam se vratio u Zagreb. Nikada ne treba zatvarati vrata nogom otkud god. Kvaliteta, ako je imate, uvijek će izaći na vidjelo – zaključio je. 

PRVAK JE BESPOMOĆAN

Staš Skube odlazi iz Vardara: Prava ljubav nikad ne prolazi…

Foto: EXPA/PIXSELL

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Veselin Vujović: Da sam ja bio trener, Slovenija bi uzela medalju na Euru 2020. / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.