Džesi Ditrih je pitala svog veterinara koji je najgori deo njegovog posla i očekivano, odgovor je bio u vezi s eutanazijom. Reč je o vrlo specifičnom trenutku.

“Veterinar mi je rekao da kad treba da uspava životinju, 90 odsto vlasnika ne želi da bude u prostoriji dok ubrizgava injekciju, tako da životinja u svojim poslednjim trenucima panično traži svog vlasnika. To ga uvek slomi”, napisala je Džesi u svojoj objavi na Tviteru, koja je brzo postala viralna. Valjda zato što svako može da oseti i tugu vlasnika, ali i da zamisli taj pretužan prizor životinje koja izbezumljena i preplašena uplovljava u smrt bez osobe kojoj najviše veruje.

Džesi je napisala da će, kada dođe do toga, ona ostati sa svojim ljubimcem do samog kraja, bez obzira na to što će je to potpuno slomiti, a mnogi su reagovali sličnim obećanjima.

Njen tvit retvitovan je više od 40 hiljada puta, a na hiljade ljudi sada dele svoja iskustva i slike ljubimaca koje su morali da uspavaju.

Ipak, najviše su se javljali oni koji smatraju da je objava uznemirujuća, pa se Džesi izvinila svima koje je povredila, uz napomenu da je želela da podigne svest o podršci koja ljubimcima nedostaje u poslednjim momentima života.

Preuzeto sa: nova.rs

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Veterinar otkrio šta mu je najteže kod uspavljivanja životinja / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.