Imala jedna punica tri zeta.

Jednog danaje odlučila da provjeri koliko je njeni zetovi vole. Jednog lijepog sunčanog dana se sa prvim zetom šetala pored rijeke, i, kao slučajno, skoči u rijeku i počne se praviti da se davi. Zet bez oklijevanja skoči u rijeku da spasi punicu.

Slijedećeg dana,  ada je izlazio iz kuće, u svom dvorištu je vidio novog Golfa VI. Na vjetrobranu je bila poruka na  kojoj je pisalo: “Za mog zeta – od tvoje voljene punice”. Slijedećeg dana je i sa drugim zetom
izvela isti eksperiment. I drugi zet je  skočio da spasi punicu. I on je sutradan našao novi Golf VI sa porukom: “Za mog zeta – od tvoje voljene punice”.

Trećeg dana je pokušala isti eksperiment i sa trećim zetom. Kada je skočila u vodu, zet je stao, zapalio cigaretu, gledao malo u punicu, malo u brodić u daljini, a zatim rekao: 

 E pa punice, ili da bolje kažem vještice, trenutno ne znam da plivam, morati ces sama da se snađeš, a i nećeš mi nedostajati… Slijedećeg dana je treći zet našao u svom dvorištu Lamborgini Murcielago na kome je bila poruka: “Majstore – svaka čast. Tvoj punac”

Izvor: / novi.ba