Na jednom bolničkom centru u Pensilvaniji, postoje tri svjetla koja se pale kada se u bolnici vrši donacija ili transplantacija organa.

Tokom juna prošle godine, ova svjetla su se upalila kako bi odala počast jednom od radnika. Medicinska sestra Mary Desin je preminula u svojoj 58. godini nakon što je dobila aneurizmu na mozgu.

Ona je provela 39 godina radeći posao medicinske sestre, te je radeći ovaj posao spasila mnoge živote.

Međutim, to nije prestalo čak ni nakon što je preminula. Ona je odlučila da se svi njeni zdravi organi doniraju osobama kojima su potrebni, kako bi na taj način spasila još mnogo života.

Osim što su posebna svjetla upaljena na bolnici, veliki broj radnika bolnice je stao u kolonu u hodniku, kako bi na taj način dok je prolazila pored njih na putu ka operacionoj sali, odali posljednju počast ovoj predivnoj osobi.

Pogledaj i podijeli video s prijateljima:(virealno.com)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.