Vodostaj rijeke Une i Krušnice u općini Bosanska Krupa u naglom je porastu, a razlog tome je kiša koja neprekidno pada.

Poplavljeno je nekoliko stambenih i pomoćnih objekata u MZ Centar, Krupa II, Otoka, lokalni put Halkići-Drenova glavica, te Zalug i Mjesna zajednica Centar. Izlili su se potoci Baštra, Bukovska i Svetinja. Kako i dalje postoji opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz vozačima se preporučuje oprez u prometu, a zbog povećanja mutnoće vode na izvorištima građanima se preporučuje prokuhavanje vode za piće.

Prema posljednjem mjerenju u 08,00 sati vodostaj Une bio je 193 cm, dok je kritična tačka na 290 cm. U protekla 24 sata porastao je za više od jednog metra.

Na društvenim mrežama je objavljen i video na kojem se nezadovoljni građani žale jer im niko nije pritekao u pomoć nakon poplava. Kako to izgleda na terenu pogledajte u videu:

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.