U gradovima širom Srbije četvrti dan zaredom počeli su protesti. Građani se okupljaju u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Leskovcu, Pirotu i Vranju nezadovoljni aktuelnom političkom i epidemiološkom situacijom u zemlji.

Novi Sad: Demonstranti odustali od blokade autoputa

Blizu hiljadu Novosadjana koji su večeras pokušali da blokiraju autoput ka Beogradu odustali su od te namjere jer je policija postavila kordon kod Kaćke petlje na samom izlasku na autoput i onemogućila im prolaz.. Građani se kreću u pravcu grada, a time je današnji protest završen. Najavili su za sutra u 18 sati novo okupljanje, prenosi N1.

Učesnici protestne šetnje su neko vrijeme sjedeli pred kordonom i skandirali “Isti smo narod”, “Spustite štitove”, “Ko ne skače taj je pandur”. Nakon toga su ustali i prišli kordonu i tom prilikom otpjevali pjesmu grupe Beogradski sindikat “Sistem te laže” i himnu Srbije “Bože pravde”.

Lete kamenice i flaše, policija ne reaguje

Lete kamenice, flaše ka policiji koja ne reaguje. Reporterka N1 javlja da su demonstranti gotovo došli do policijskog kordona. Oni skandiraju “Srbija, Srbija”.

Okupljeni ljudi rastjeruju novinare, imaju pokrivena lica i insistiraju da ih novinari ne slikaju. U Kosovsku ulicu je iz pravca Takovske stiglo pojačanje Žandarmerije.

Skupština je u potpunosti opkoljena Žandarmerijom.

(vijesti.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.