Samo 30-tak kilometara od Plitvičkih jezera, a 150 km od Zagreba nalazi se predivan bosanski gradić Bihać. Doslovno smješten na jednoj od najljepših rijeka Bosne, rijeci Uni, grad svakom koji dolazi u posjet nudi nešto posebno – čistu i netaknutu prirodu uz pregršt mogućnosti za aktivan odmor.

Bihać, krajiški biser u zagrljaju magične Une

Naziv rijeke Une potiče od latinske riječi “uno”, što znači jedna, jedina i taj naziv svakako opravdava ljepotica koja protiče sjeverozapadnim dijelom Bosne i Hercegovine i koja manjim dijelom čini zapadnu granicu BiH i Hrvatske. Danas je osim po svojoj ljepoti, rijeka poznata i među zaljubljenicima u adrenalin, a rafting na rijeci Uni smatra se kao jedan od najboljih doživljaja u Europi.

Rafting na Uni je idealan način za upoznavanje ljepote ove rijeke i njenog kanjona. S pravom će Vam zarobiti srce svojom ljepotom i zelenom, čistom vodom.

Čista i netaknuta priroda na dužini od preko 200 kilometara godinama privlači veliki broj domaćih i stranih turista koji dolaze u ovaj dio BiH. Bijeli Una rafting već decenijama pridonosi ovom ugođaju kako stranim tako i domaćim turisitma, kako bi kvalitetno doživjeli rafting i proveli nezaboravne trenutke u jednoj od najljepših avantura ovih predjela.

Bijeli Una rafting, pionir raftinga Bosne i Hercegovine

Bijeli Una rafting je firma koja djeluje na tržištu od 1996. godine i pionir je raftinga Bosne i Hercegovine. Bave se avanturističkim turizmom i organizovanjem rafting tura na rijeci Uni. Svojim gostima nude i novoizrađeni objekat za smještaj, koji gostima pruža komfor visokog kvaliteta. Objekat se nalazi uz samu rijeku Unu, a ujedno je i cilj rafting etape Štrbački Buk – Lohovo. Na istom mjestu vam nude bogatu gastronomsku ponudu specijaliteta iz bosanske kuhinje (jagnjetina sa ražnja, kajmak, sir, pite ispod sača, meso ispod sača, hurmašice i tufahije).

Rafting na Uni je postao nezaobilazni društveni događaj, a dokaz tome su brojne poslovne grupe kao i obitelji koji se u centru firme Bijeli Una rafting osjećju kao kod kuće i uvijek iznova vraćaju. Njihov moto je: Kao gost doći, a ko prijatelj se vratiti.

Više informacija o raftingu na rijeci Uni i adrenalinskim doživljajima potražite na stranici: www.bijeli-rafting.com ili + 387 61 138 853 / +387 62 705 378.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.