Michael Jai White jedna je od najlegendarnijih akcijskih zvijezda koja je krasila velike i male ekrane u posljednja 3 desetljeća.

Kao dvadesetpetogodišnjak, White je glumio Mikea Tysona u probojnoj ulozi u TV filmu zbog koje bi ga dobro i istinski stavili na radar. Svakako, uši holivudskih redatelja nabrijale su se i Whiteu je ponuđena prestižna i povijesna uloga Spawna, prvog Afroamerikanca koji je glumio u naslovnoj ulozi stripovskog superherojskog filma.

Odatle je White stekao veliko priznanje kritike kako na ekranu kao glumac, tako i iza kulisa u režiji, produkciji i pisanju uloga. Čovjek je apsolutni talent i pomogao je oblikovati industriju koju mnogi znaju i vole. Ali postoji još jedan element Michaela Jaia Whitea koji je mnogima izbjegao. Njegova fizička sposobnost nije samo za pokazati!

Vidite sa strane, White je izuzetno uspješan borilački umjetnik. U svijet karatea u početku doveo njegov najbolji prijatelj, Whiteu njegova majka nije smjela ići. Kad je intervjuiran, rekao je:

“Nisam smio ići jer je moja mama mislila da je to preopasno. Pa kad bi se vratili s nastave, molio bih ih da me nauče svemu što su naučili. ”

White je također bio dio loše gužve u tinejdžerskim godinama, a čak je dva puta i pogođen, što je i učinio otuđen. Znamo da je tvrd čovjek!

Njegov talent borilačkog umjetnika vidio je da vlada ne samo karateom, već i mnoštvom drugih disciplina, uključujući Shōtōkan, Goju-Ryu, Taekwondo, Kobudō, Tang Soo Do, Wushu, brazilski Jiu-Jitsu i Kyokushin. Njegov BJJ pojas najnoviji je, pošto mu je dodijeljena čast 2018. godine.


Credit: Reddit

Check out the footage below of a young Michael Jai White getting started on his long road to success.

Exclusive! Teenage Michael Jai White fighting, 1987martialartsactionmovies.com