Na snimcima se vidi kako vaspitačica drži dijete na podu i grubo ga s obje ruke diže u vazduh, viče na njih dok više mališana uznemireno plače

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci zlostavljanja djece, ovog puta, kako pišu srbijanski mediji iz privatnog vrtića “Zamak” na Voždovcu. Snimke, sačinjene mobilnim telefonom, na momente je mučno gledati.

Na snimcima se vidi kako vaspitačica drži dijete na podu i grubo ga s obje ruke diže u vazduh, viče na njih dok više mališana uznemireno plače.

Roditelji tvrde se mališani se iz obdaništa vraćaju istraumirani, a ujutro, bukvalno, preplašeni, mole da ih ne vode tamo, prenosi ATV.

Cijelo klupko počelo je da se odmotava kada su djeca masovno počela da odbijaju da idu u vrtić, da plaču i mole roditelje da ih ne vode. Roditelji su kontaktirali jedni druge i uskoro je istina isplivala na vidjelo.

U vrtiću nisu željeli da komentarišu snimke koji su se pojavili na društvenim mrežama. Vlasnik je izjavio da nema većih propusta i da on ne zna ni za kakve primjedbe na račun ponašanja vaspitačica.

O cijelom slučaju su obavješeteni i nadležni Sekretarijat za Obrazovanje grada Beograda a odlučeno je da se u vrtić “Zamak” pošalje inspekcija koja treba da prekontoliše rad ove ustanove kao i uslove u kojima borave djeca.

Izvor: Oslobođenje.ba