VIDEO KOJI JE RASPLAKAO SVIJET Djevojka svaki dan moli majku da joj dopusti da umre!?

Kristy Keep (23) boluje od lupusa, autoimune bolesti usljed koje imuno sistem napada zdrave ćelije i organe. Stanje joj je prvi put dijagnostikovano kad je imala 12 godina i kada je otišla kod ljekara zbog ugriza krpelja. Sada, desetak godina kasnije, provodi svoje dane ležeći u krevetu.

Njena majka Tereza snimila je video koji prikazuje muke njene kćerke. Željela je da svijet vidi o kakvoj se groznoj bolesti radi. Kirsty već skoro dvije godine ima neprekidne napade, a kad joj je bilo 16, lice joj se ukočilo i ostalo paralizovano.

‘Kirsty ne voli kad je snimam. Leži u krevetu i preklinje me da joj dopustim da umre. Kaže mi da je sve uzaludno i da nema više nimalo vjere da će joj ikad biti bolje’, kaže očajna majka.

Iako većina ljekara misli da Kirsty pati od lupusa, neki misle da se radi o lajmskoj bolesti koju uzrokuje bakterija Borrelia, koja dovodi do teških neuroloških, srčanih i sličnih problema, prenosi Kurir.

Tereza je svoju kćerku odvela u kliniku u Bavarskoj da bi utvrdili od čega tačno boluje, ipak, u toj klinici liječenje je preskupo i tretmani koštaju oko 90 dolara dnevno. Kirsty zato misli da da bi od svega trebalo odustati i da je to nepotreban trošak.

Ipak, porodica se zasad ne predaje već planira da Kirsty prebaci u jedan institut na Floridi, koji joj je, misle, posljednja nada. Ipak, ni liječenje na Floridi neće biti jeftino jer tretman za koji se pretpostavlja da može pomoći nesrećnoj djevojci košta i do 3.500 dolara nedjeljno. Cijena 12-nedjeljnog liječenja s uključenim prevozom avionom mogla bi dostići i 40.000 dolara.

S tim u vezi pokrenuta je i Go Fund Me kampanja kako bi se prikupila sredstva za njeno liječenje. Do sad je prikupljeno 32.000 dolara. Ako se ispostavi da djevojka zaista boluje od lupusa, od te bolesti, nažalost nikad neće moći da se izliječi jer lijeka nema. Postoje samo sredstva za ublažavanje tegoba.