Dvojica australskih tinejdžera odlučili su pomoći povrijeđenim životinjama te su odlučili otići na požarom uništeni Otok klokana koji je inače mjesto na kojem obitavaju rijetke životinjske vrste.

Dvojica australskih tinejdžera odlučili su pomoći povrijeđenim životinjama te su odlučili otići na požarom uništeni Otok klokana koji je inače mjesto na kojem obitavaju rijetke životinjske vrste.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dobrodušni dvojac Micah Lovegrove (19) i njegov rođak Caleb (18) sjeli su u automobil i zaputili se spasilačku misiju.

Na videu koji kruži internetom vidi se kako njih dvojica stavljaju u vozilo najmanje šest koala povrijeđenih u požaru na Otoku klokana koji se nalazi uz južbu obalu Australije.

“Spašavamo malene koale. Jednostavno samo pokušavamo skupiti što je moguće više njih na jednom mjestu kako bismo ih na taj način sačuvali od požara”, rekao je jedan od tinejdžera u videu.

Životinje su dovezli do ujaka jednog od tinejdžera čija je sva imovina izgorjela u požarima, a koji je u međuvremenu dobio dozvolu od lokalnih vlasti za zbrinjavanje i pomoć životinjama. Sav proces je snimljen, a u jednom trenutku na snimku se vidi da je auto prepuno malenih i uplašenih koala kako “odmaraju” u automobilu.

Više saznajte na izvornom linku: A. B. – Video kruži internetom: Uplašene koale odmaraju u automobilu nakon što su spašene iz požara / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.