VIDEO: NERMIN ĆORALIĆ IZ BIHAĆA U VRHU KRIMINALA OKO POLAGANJA VOZAČKIH ISPITA


Duge cijevi bile su jučer pred sjedištem Ministarstava obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Unsko-sanskoga kantona u Bihaću. U prostorijama Ministarstva krim-policija, pretres i izuzimanje službene dokumentacije vezane uz polaganje vozačkih ispita.

Zlouporaba položaja ili ovlasti, to je ono što se u ovoj fazi istrage na teret stavlja državnom službeniku Nerminu Ćoraliću koji je priveden u prostorije MUP-a. Uhićena su i trojica članova povjerenstva za polaganje vozačkih ispita – iz Cazina, Velike Kladuše i Bosanke Krupe. Neslužbeno doznajemo, riječ je o Refiku Ćoraliću, Enizu Ćatiću i Senadu Novkiniću. I njihove je domove jučer pohodila policija.

Kako je kazao Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK-a, sumnja se da su navedene osobe u jednom dužem vremenskom periodu nezakonito posredovale pri polaganju vozačkih ispita pri tom pribavljajući protupravnu imovinsku korist koja za sad još nije utvrđena.

U Ministarstvu obrazovanja pozdravljaju svaku aktivnost upravljenu ka suzbijanju mreže korupcije koja se godinama plela ne samo u tom nego i svim drugim resorima.

“To je naše opredjeljenje a i obveza da sve ono što uočimo kao nezakonito ili bilo kakve nepravilnosti nadležnim tijelima proslijedimo na postupanje”, kazao je Adis Muharemović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta USK-a.

A ovo nije prvi slučaj da su zbog nezakonitosti pri polaganju vozačkih ispita sumnjiče državni službenici i namještenici.

Početkom godine, potvrđena je optužnica protiv dvojice bivših visokih dužnosnika ministarstva. Imovinska korist pribavljena nezakonitim radnjama nije mala. No, razmjere štete zbog kupljenih licenci ispitivača, a zatim i kupljenih vozačkih dozvola su nesagledive.

O tomu najbolje svjedoče crne statistike na našim cestama.

 

//USKinfo.ba

 

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...