U hotelu Kostelski buk u Bihaću, sinoć je održana svečana akademija povodom 24. godišnjice formiranja Unsko-sanskog kantona. U prazničnoj atmosferi obilježena je godišnjica formiranja prvog Kantona u Federaciji BiH. Također, predstavnici kantonalne vlasti i svi prisutni prisjetili su se onih koji su dali život za ostvarenje ove ideje i odbrane ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Na konstituirajućoj sjednici 27. maja 1995. godine bila je prisutna i državna delegacija na čelu sa tadašnjim ministrom vanjskih poslova Republike Bosne i Hercegovine, dr. Irfanom Ljubijankićem, koja je poginula samo dan kasnije kada je oboren helikopter kojim su se vraćali u Zagreb od strane tzv. Vojske Republike Srpske Krajine.

Premijer Unsko-sanskog kantona, Mustafa Ružnić, ovom prilikom govorio je i o budućnosti Kantona, istaknuvši kako je bitno završiti započete reforme u obrazovanju i zdravstvu, te donijeti prijeko potrebne zakone o državnoj službi i javno-privatnom partnerstvu, koji će između ostalog, pomoći USK da se vrati na prvo mjesto u Federaciji, što je on po osnivanju svakako i bio.

U videu USKinfo.ba pogledajte cijelo obraćanje premijera Ružnića.

Izvor: uskinfo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.