KATASTROFALAN potres, najgori u posljednjih 60 godina, koji je u petak navečer pogodio Maroko, odnio je preko 800 ljudskih života, stotine su ranjene, zgrade su uništene, a stanovnici u velikim gradovima pobjegli su iz svojih domova.

U potresu magnitude 7.2, po marokanskom geofizičkom centru, na području Visokog Atlasa poginulo je 820 ljudi, a 672 je ozlijeđeno, objavilo je u ministarstvo unutarnjih poslova.

Lokalni dužnosnici kažu da je najveći dio smrtnih slučajeva u području visokih planina koje su teško dostupne.

U Marakešu, najbližem velikom gradu epicentru potresa, stanovnici su noć proveli na otvorenom u strahu od povratka u svoje domove.

Objavljena je i snimka s nadzornih kamera koja prikazuje trenutke potresa. Ljudi su u panici počeli trčati, neki su padali po ulici, a onda se na ulicu urušio dio zgrade.

Stanovnici tog grada rekli su da su se neke zgrade srušile u starom gradu, mjestu UNESCO-ove svjetske baštine. Lokalna televizija prikazala je slike srušenog minareta džamije s krhotinama koje leže na smrskanim automobilima.

Jedna od snimki koje su osvanule na društvenim mrežama pokazuje kako potres trese minaret na džamiji Koutuobia u Marakešu i na njoj se vidi sva silina potresa.

POGLEDAJ DRUGI VIDEO!

(index.hr)