Sramotni sukob kapitena Mirze Teletovića i mladog Džanana Muse u završnici utakmice protiv Rusije ostavio je gorak ukus kod svih navijača naše reprezentacije.

Jednostavno, nedopustivo.

Gledaoci pored malih ekrana vidjeli su ovaj sukob iz jednog ugla. Zahvaljujući kolegama sa portala Tuzlanski.ba imate priliku vidjeti kompletan incident, koji je počeo nakon što je Musi ukazana ljekarska pomoć.

Treba napomenuti da je Musa ranije ušao u verbalni sukob sa ruskim centrom Mozgovom, a prije toga sa bekomKhvotsovom. Prepirke i dobacivanja između Muse i Kvotskova trajala su nekoliko napada.

S druge strane, Teletović je odbio da izađe iz igre kada je to tokom utakmice od njega tražio selektor Mulaomerović. Jednostavno, odmahnuo je rukom pa se Halilović morao vratiti na klupu. Teletović je odigrao svih 40 minuta utakmice, što se u modernoj košarci rijetko događa.

Pri tome, a to su mogli vidjeti svi, u mnogo navrata je “silovao” šut, zbog čega je ušao i u sukob sa selektorom Mulaomerovićem, koji je nepoštivanju taktike i dogovorenih akcija (Teletović i Nurkić) spomenuo i na konferenciji za novinare.

Nervoza je kulminirala u posljednjem minutu utakmice. Na snimku se vidi Teletović koji prilazi Musi, kao i da mu Musa nešto govori, nakon čega je uslijedila neprimjerana reakcija kapitena reprezentacije.

Ovakve stvari se rješavaju u svlačionici, a ne na parketu tokom utakmice.

Pogedajte snimak kolega sa portala Tuzlanski.ba.

 

/bportal.ba