Mislim da je ovo jako važna poruka, pozvao sam Zelenskog da dođe u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović sastali su se s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u okviru 3. samita Međunarodne krimske platforme.

Ekskluzivno za “Avaz”, nakon sastanka sa Zelenskim, Bećirović je poručio da je to bio srdačan susret i prijateljski razgovor.

– Razmijenili smo mišljenja o aktuelnoj situaciji i u Ukrajini i na jugoistoku Evrope. Rekao sam predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom da Bosna i Hercegovina potpuno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine – rekao nam je Bećirović.

Istakao je da je podsjetio Zelenskog da su ljudi širom BiH organizirali skupove podrške i solidarnosti s narodom Ukrajine.

– Ovo je bila prilika i da se potpuno ogradim od jednog jako neprimjerenog poteza kojeg je povukao predsjednik bh. entiteta RS (Milorad Dodik, op. a.) koji je odlikovao Vladimira Putina. Rekao sam da to nije stav više od 70 posto građana BiH i da ogromna većina podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. U tom smislu, iskoristio sam priliku da predsjednika Ukrajine pozovem da dođe što prije i u BiH, kad mu prilike budu dopuštale jednu takvu posjetu. Mislim da je ovo jako važna poruka i da je vrlo važno da BiH ovdje u Kijevu, u Ukrajini, pokaže svoju iskrenu i punu solidarnost s narodom Ukrajine – zaključio je Bećirović za “Avaz”.

Pogledaj video!

(avaz.ba)