Zagreb je u nedjelju u rano jutro oko 6:24 h pogodio potres jačine 5.3 po Richteru. Građani su morali na ulice u hladno zagrebačko jutro, majke s bebama iz Petrove bolnice, stanari iz stanova, starci iz svojih toplih domova. Slavne  i one manje slavne pogodilo je jednako jako. A onda je krenula potpora svih kojima je Zagreb u srcu – Sarajeva, Novog Sada, Beograda… Nogometaša, košarkaša, ‘običnih’ građana koji hrabre svoje susjede i svoj grad. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Među njima i proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc. ‘Dudo’ je na Facebooku objavio dirljivu poruku u suzama i nevjerici, ali spreman pomoći.

– Ne dajte koroni da nas pomete još. Sagradit ćemo i nove bolnice i škole, rađat će se nova djeca. Najviše me pogodilo kad sam čuo internet kraljice: ‘Split je uz Zagreb’ – rekao je Dudo pa pustio suze i nastavio:

– Ljudi moji, volite ovu zemlju. Iz Rijeke me zovu. Samo nemojte puno pametovati na društvenim mrežama o ovim divnim ljudima koji su se digli, liječnici, policija… Samo nemojte puno pametovati. Jer danas kad se sve počelo tresti, e da… Vojska u Zagrebu uređuje svoj grad, hrvatska vojska – rekao je pa nastavio:

– Nemojte samo izlaziti, molim vas, samo nemojte izlaziti. Evo, javljaju se iz Italije. Zamislite, iz Italije oni mene zovu da pitaju kako sam. A kako je tek njima. Jučer dobijem poruku da se moli krunica. I izmolio sam je. Evo, javljaju se i s Malte. Evo, ako mogu kako pomoći, ljudi, samo javite.

Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/Luka Stanzl/PIXSELL

POGLEDAJTE DUDIN GOVOR:

Objavljuje Dubravko ŠimencNedjelja, 22. ožujka 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – VIDEO, potres u Zagrebu, koronavirus: Dudo Šimenc kroz suze: Ljudi, samo nemojte puno pametovati / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.